Het belangrijkste doel tijdens de logeerweekenden is ontspanning en samen zijn met vrienden. Dit zijn belangrijke voorwaarden om deel te nemen en de zelfstandigheid van de kinderen/jongeren verder te ontwikkelen. Samen gaan de kinderen/jongeren aan de slag om het weekend of de midweek zoveel mogelijk zelf vorm te geven. Daarbij bieden wij ze, afhankelijk van hun niveau, de ondersteuning die ze daarbij nodig hebben. De kinderen/jongeren krijgen eigen verantwoordelijkheden en moeten samen overleggen en maken er zo samen een leuk weekend van.

Ieder op zijn eigen tempo
Ook leren de kinderen/jongeren zichzelf vermaken zodat ze hierin niet afhankelijk zijn van anderen. De weekendgroepen hebben ieder een eigen niveau zo kunnen de kinderen/jongeren zich op hun eigen tempo ontwikkelen. De kinderen/jongeren hebben per groep ongeveer dezelfde hulpbehoefte. Bij aanmelding schatten wij in op welke groep het kind/de jongere het beste op zijn plek is.

Op weg naar zelfstandigheid tijdens leuk weekend met vrienden

Het belangrijkste doel tijdens de logeerweekenden is ontspanning en samen zijn met vrienden. Dit zijn belangrijke voorwaarden om te de zelfstandigheid van de jongeren verder te ontwikkelen. Samen gaan de jongeren aan de slag om het weekend zoveel mogelijk zelf vorm te geven. Daarbij bieden wij ze, afhankelijk van hun niveau, de ondersteuning die ze daarbij nodig hebben. De jongeren krijgen eigen verantwoordelijkheden en moeten samen overleggen en maken er zo samen een leuk weekend van. Ook leren de jongeren zichzelf vermaken zodat ze hierin niet afhankelijk zijn van anderen.

Ieder op zijn eigen tempo
De logeergroepen hebben ieder een eigen niveau zo kunnen de jongeren zich op hun eigen tempo ontwikkelen. De jongeren hebben per groep ongeveer dezelfde leeftijd en hulpbehoefte. Bij aanmelding schatten wij in op welke groep de jongere het beste op zijn plek is.

Waar wil jij aan werken?

Bij Ons is er voor alle jongeren een begeleidingsplan om ze te helpen ontwikkelen. De doelen worden samen met de jongeren opgesteld zodat zij zich er ook in kunnen vinden en er aan willen werken. Dit alles geeft draagkracht bij het uitvoeren van de doelen. Een belangrijk doel van de meeste jongeren is om de sociale ontwikkeling en zelfredzaamheid te vergroten om zo stap voor stap een eigen plek te vinden in de maatschappij. Gedurende het hele weekend observeren wij het gedrag van de jongeren en maken bewuste keuzes die aansluiten bij wat iedere jongere aan kan.

Rust en ruimte op Hoeve Bouwlust

De logeerweekenden vinden plaats op Hoeve bouwlust in Maasland. Op deze prachtige, heerlijk rustige locatie hebben we veel buitenruimte. Ook zijn er allerlei soorten dieren zoals koeien, konijnen, kippen en onze eigen Bernersennenhond Bink. Er zijn vakantiehuisjes waar we met drie jongeren en een begeleider slapen en we hebben een gezellige blokhut die we gebruiken als gezamenlijke ruimte.
Indruk van Hoeve Bouwlust

Indruk van de huisjes

Indruk van de blokhut

Gezellig op kamp

Bijna elke schoolvakantie organiseren wij een gezellige kampweek waar de jongeren zich vrijblijvend voor kunnen aanmelden. Deze kampweken noemen wij ook wel een logeerweekend XXL. Daarmee bedoelen we dat we net zo te werk gaan als in de logeerweekenden alleen dan is de kampweek langer en nog leuker, want het is tenslotte vakantie! De kampweken vinden ook plaats op Hoeve Bouwlust. Behalve in de meivakantie, dan gaan we naar een groot kamphuis in een andere mooie landelijke omgeving, zoals Limburg of Noord- Holland.